Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
25.07.2017
Irata (Industrial Rope Access Trade Association – Endüstriyel İple Erişim Ticaret Birliği) kurallarına göre 3 iş kayıt defteri yer almaktadır. 1. Irata l1-l2-l3 teknisyenlerinin doldurduğu iş kayıt defteri, (log book) (beyaz renk) 2. Stajyer eğitmenlerin doldurduğu iş kayıt defteri, (log book) (gri renk) 3. Eğitmenlerin doldurduğu iş kayıt defteri, (log book) (mavi renk)
20.12.2016
Yüksekte çalışmayı 3 aşamada incelemek gerekmektedir. 1. İşin öncesi, 2. İşin yapılışı, 3. İşin bitimi sonrası. Yüksekte yapılacak çalışmalar öncesinde iş sahibinden veya saha yetkilisinden mutlaka izin alınmalı ve çalışma izni formu ve görevlendirme formu doldurulmalıdır. Çalışmalar sırasında yapılacak işlerin, iş süresinin, kullanılacak ekipmanların, çalışacak personelin, işle ilgili planlamanın ve daha bir çok konunun bu formda bulunması gerekmektedir.
02.03.2016
Psikolojik tacizin işyerlerinde yaşanmaması ve/ veya önlenmesi için işyerleri, psikolojik tacizi önleyici politikalar geliştirmelidir. Bu çerçevede işyerlerinde mobbing konusunda tehlikeleri anlatan broşürler dağıtılmalı, işçilere ve yöneticilere yönelik eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapılmalıdır.
İşler bir afet ve acil durum planı oluşturmak için öncelikle bu planının daha fazla insan tarafından benimsenmesi, harcanan zamanın ve verimliliğin arttırılması, konulara geniş perspektifle bakılması, sahiplenilmesi ve dolayısıyla katılımcılığı maksimum seviyede tutması açısından işletmenizde planlama ekibinin oluşturulması son derece önemlidir.
15.02.2016
İlk kez 1856'da Avustralya'nın Melbourne kentinde taş ve inşaat işçileri, günde sekiz saatlik iş günü için Melbourne Üniversitesi'nden Parlamento Evi'ne kadar bir yürüyüş düzenlediler. 1 Mayıs 1886'da Amerika İşçi Sendikaları Konfederasyonu önderliğinde işçiler günde 12 saat, haftada 6 gün olan çalışma takvimine karşı, günlük 8 saatlik çalışma talebiyle iş bıraktılar.
Ülkemizde kaçak işçileri ve SGK’ lı olmayan çalışanları göz önüne aldığımızda; bilinmeyen veya bildirilmeyen iş kazaları ile bu sayının SGK istatistiklerinin çok üzerinde bir rakama ulaşacağı açıktır.
Halk arasında Torba Kanun tasarısı olarak bilinen 6552 Sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Tasarı' 10 Ekim 2014 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi ve 11 Ekim 2014 tarihinde resmi gazetede yayınlandı.
‘Gerçekten insancıl koşullara sahip bir çalışma düzeninin herhangi bir ulus tarafından kabul edilmemesi kendi ülkelerinde çalışanların durumlarını iyileştirmeyi arzu eden diğer ulusların çabalarına engel oluşturması demektir.’
Güvenlik kültürünün gelişimi üzerine, mevzuat içerisinde son yıllarda gerçekleşen güncellemelerinde katkısıyla işyerlerinin gündeminde sıklıkla konuşulan bir kavram olmuştur. Konuya ilişkin ilgi Türkiye’de 2013 yılında yayınlanan 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve bağlı çıkan yönetmeliklerin katkısıyla son yıllarda artmaya başlamıştır.
ILO 176 sayılı Maden İşyerlerinde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesi'nin onaylanmasına ilişkin karar verildi ve 12.12.2014 tarih 29203 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan sözleşme yürürlüğe girdi.
11.02.2016
Kişinin bireysel proaktif çabaları toplumsal sağlığın oluşturulmasında yadsınamaz sonuçlara yol açmaktadır. Örneğin sigara içmenin azaltılması ya da ortadan kaldırılması, düzenli eksersizlerin ve sporun hayatın içine dahil edilmesi, düzenli ve dengeli beslenme alışkanlıklarının edinilmesi bireysel proaktif yaklaşımlardan sadece birkaçıdır.
İSG alanındaki kültürel gelişimini önemli ölçüde tamamlamış toplumlar bu adımları izlemişlerdir. Yeni çıkan yasalar ve düzenleyici hükümlerin kurumları ancak “Hesaplayıcı” adıma kadar iyileştirdiği, daha ötedeki adımlara ulaşmak için Bakanlığın doğru uygulamalara yönelik kılavuz, bilgilendirici ve teşvik edici nitelikte yayın, eğitim, toplantı ve organizasyonlarının, İşverenlerin ise endüstrilerindeki global gelişmeleri takip ederek teknik ve teknolojik ilerlemeleri işyerlerine adapte etmelerinin önemi çok büyük.
Büyük bir afet ve acil durumda önce aile ve yakın çevresini düşünecek çalışanlarınızın bireysel olarak hazırlık çalışmaları yapmaları ve aile afet planlarını hazırlamaları teşvik edilmelidir.
Uzun yıllardır var olan gelişmiş ülkelerin yıllar önce önlem almaya çalıştığı asbest tehlikesinin farkına yeni vardık. Bir an önce önlem alınması gerekirken almadığımız veya alamadığımız önlemler nedeniyle uzun yıllar boyunca asbestin neden olduğu meslek hastalıklarının ayrıca vatandaşlarımızın yakalanacağı hastalıkların da ceremesini uzun yıllar çekecekmişiz gibi görünüyor.
Çalışanlara; İş Sağlığı ve Güvenliği’nin, yaptıkları işin sadece bir parçası olduğu, bu parçanın sadece kendisini değil çevresinde bulunan, başta ailesi olmak üzere, herkesi etkilediği bilincinin yerleştirilesi halinde, hem sağlam temellere dayan İSG sisteminin bir parçası olmaları sağlanacak hem de çalışacağı farklı işyerlerinde rol model olarak bu bilincin yayılmasını sağlayacaktır.
10.02.2016
Bugün İSG eğitimleri ilkokulda verilmeye başlanmış olsaydı, kültürel gelişim açısından çalışanların uyumluluğu bugün olduğu kadar zor olmayacaktı.
12.01.2016
Biz yöneticilerin sağlayacağı doğru zaman yönetimi ile tüm bu hususların önüne geçmek olasıdır. Verimliliği arttırmak, belirlenen hedeflere ulaşmak, görev gereklerini uygun şekilde gerçekleştirmek ve işin güvenli ve sağlıklı şekilde yapılmasında yardımcı olmak adına zaman yönetimini sağlamak önem arz etmekte ve görevlerimizden biridir.
Doğru bilinen en yaygın yanlışlardan bir diğeri de Kişisel Koruyucu Donanımların tehlikeyi yok etmesidir. Kişisel Koruyucu Donanımlar tehlikeyi yok etmek için tasarlanmazlar. Kişisel Koruyucu Donanımlar potansiyel tehlikelerin ortadan kaldırılması konusunda yapılan tüm çalışmaların sonucunda, tehlikenin yok edilememesi durumunda başvurulan, tehlikenin şiddetini azaltmaya yardımcı olan ekipmanlardır
16.12.2015
Dünya nüfusunun yarıdan fazlasının şehirlerde yaşadığı bilinmektedir. Hızla gelişen ve nüfusunun, şehirsel donatı alanlarının ve finans hizmetlerinin yoğun olduğu büyükşehirler deprem, tsunami, yangın, sel veya heyelan gibi tehlikelerin oluşturduğu riskler altındadırlar.